Tuotannon kehittäminen ja investointien tekeminen voivat vaikuttaa suoraviivaisilta päätöksiltä – lisätään koneita, kasvatetaan kapasiteettia ja odotetaan tuotannon kasvavan samassa suhteessa. Mutta onko asia todella näin yksinkertainen?
Miksi 10 konetta ei aina tuota kaksinkertaista määrää?
Jos 5 konetta tuottaa 5 tuotetta minuutissa, miksi 10 konetta ei tuottaisi 10 tuotetta samassa ajassa? Vastaus löytyy tuotantoprosessin kokonaisuudesta: materiaalivarastot, välivarastot, materiaalivirrat ja työvoiman kuormitus voivat rajoittaa kapasiteetin kasvua. Pelkkä koneiden lisääminen ei automaattisesti tarkoita tehokkaampaa tuotantoa, jos muut kriittiset resurssit eivät pysy mukana.
Ongelma on ollut myös siinä, että simulaatiosoftat maksavat maltaita ja simulaatio-osaajista on pulaa. Monesti on ollut edullisempaa ostaa yksi ylimääräinen kone kuin tehdä tarvittavat simulaatiot. Mutta ei enää.
Kustannustehokas ratkaisu tuotannon optimointiin
Nyt meillä on vihdoin tarjota tälle markkinalle kustannustehokas ratkaisu, jonka avulla tuotantokapasiteetti voidaan optimoida tarkasti – ilman järeitä simulaatiomalleja ja korkeita kustannuksia. Simulaatiomalli on helposti rakennettavissa, vaikka koko tehtaalle ja tuhansille eri tuotevariaatioille.
Me Hefmecillä olemme auttaneet jo useita asiakkaitamme näiden simulaatioiden avulla arvioimaan investointien kannattavuutta ja optimoimaan tuotantokoneiden määrän sekä tarvittavat välivarastot tuotantokapasiteetin kasvattamisen yhteydessä. Näiden analyysien ansiosta selvitämme, mitkä investoinnit todella tuottavat lisäarvoa – eikä vain lisää odottavia koneita tuotantolinjalle.
Miten tuotantosimulaatiot auttavat päätöksenteossa?
- Pullonkaulojen tunnistaminen – Simulaatioiden avulla voidaan selvittää, missä vaiheessa tuotanto hidastuu ja mitkä tekijät rajoittavat kapasiteettia.
- Resurssien optimointi – Koneiden, työvoiman ja materiaalivirtojen yhteensovittaminen parantaa tehokkuutta ja vähentää hukkaa.
- Kustannusten hallinta – Simuloimalla eri investointivaihtoehtoja voidaan ennustaa, mitkä ratkaisut tuovat parhaimman tuoton.
- Reaaliaikainen validointi – Simulaatiomme ei perustu pelkkiin teoreettisiin malleihin – olemme validoineet ne aidolla tuotantodatalla. Tämä tarkoittaa, että mallimme vastaavat todellisia tuotanto-olosuhteita ja varmistamme, että ne ovat riittävän tarkkoja ennustamaan investointien vaikutukset.
Lue lisää palveluistamme ja tuotteistamme tai ota yhteyttä!
Kirjoitti Sami Jortikka, Senior Project Manager