Skip to content

Hefmecin rooli tuottavuuden kasvattamisessa

Sain inspiraation tämän tekstin kirjoittamiseen Rahapodin jaksosta 358 Mustaa valoa synkkyyteen [1] – jota suosittelen jokaiselle kuunneltavaksi. Lyhyesti kuvattuna syy inspiraatioon on heidän sanoittamansa Suomen taloudellinen tila: Suomen talous ei ole käytännössä kasvanut 15 vuoteen [2], tuottavuus polkee paikallaan eikä ulkomaisia suoria investointeja virtaa Suomeen. Nämä esitetään syinä, joiden takia talous voi huonosti. Julkista velkaa on otettava vuodesta toiseen ja erilaisia leikkauksia on suunniteltu. Jaksossa asiaa käsitellään todella paljon kattavammin, mutta pointti lienee selvä – kun talous ei rokkaa, pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta ei kukoista.

Lääkkeeksi Rahapodi määrää tuottavuuden kasvua eli heidän jo aiemmin toistamaansa kaavaa: enemmän, parempaa, vähemmällä.

Tätä kuunnellessani olin ajomatkalla pitkäaikaiselle asiakkaalleni. Kuuntelun ohella pohdin omaa rooliani tämän ongelman ratkaisussa. Tämä kun kuulostaa sellaiselta ongelmalta, jonka ratkaisu toisi yhteistä hyvää koko Suomen mittakaavassa ja olisi todella merkityksellinen ongelma taklattavaksi. Hetken pohdinnan jälkeen sisäinen lamppu syttyi – mehän Hefmecillä teemme juuri tuota! Meidän palvelut tähtäävät loppujen lopuksi aina tuottavuuden kasvuun. Tätä tukee myös sloganimme Productivity Engineering.

Miten me vastaamme tuottavuushaasteeseen?

  1. Projekti – Investointiprojektien toteutuksissa olemme osana luomassa mahdollisuuksia tuottaa uusia tuotteita Suomessa tai kasvattamaan olemassa olevaa tuotantoa. Näissä projekteissa toimimme usein asiakkaan organisaation osana, mahdollistaen projektien läpiviennin suunnittelusti. Usein otamme projektin tai sen osan johdettavaksemme ja toteutettavaksemme, mikä antaa asiakkaillemme vapauden keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa. Tämä ei ainoastaan nopeuta projektin valmistumista, vaan parantaa myös lopputuloksen laatua.
  2. Suunnittelu – Kehitämme työmenetelmiä ja työvälineitä, jotka tukevat tuotannon tuottavuuden kasvua suorittaen työtehtävät nopeammin, turvallisemmin, laadukkaammin ja/tai vähemmillä resurseilla. Suunniteluprojektit voivat olla osa isompaa kokonaisuutta tai ratkaisuja yksittäisiin kehityskohteisiin.
  3. Tuotteet – Toteutamme suunnitelmat toimitetuiksi ja käyttöönotetuiksi tuotteiksi asti, jolloin suunnitelmat siirtyvät todella käytäntöön. Tuottavuuden kasvu vaatii toimintavarmoja tuotantolaitteita ja työkaluja. Siksi kaikki tuotteemme suunnitellaan ja valmistetaan kestämään, pitkään.

Kaikki yllä olevat esimerkit tähtäävät tuottamaan enemmän, parempaa, vähemmällä.

Mikäli teidän yrityksellä on tavoitteena kasvattaa tuottavuutta, Hefmec on valmis ratkomaan näitä haasteita! Yhdessä voimme olla osa ratkaisua, joka vie teidän ja sitä kautta Suomen taloutta kohti vakaampaa ja valoisampaa tulevaisuutta.

Lue lisää palveluistamme ja tuotteistamme tai ota yhteyttä!

Kirjoitti Mika Julin, projektipäällikkö, asiakasvastaava – lääketeollisuus

Viimeisimmät

Seuraa meitä

Tuotteet

Tuotteillamme parannat tuottavuuttasi ja kilpailuetuasi niin tehokkuuden, laadun kuin turvallisuudenkin saralla.

Palvelut

Meillä on talo täynnä tuotantotekniikan osaajia. Tutustu palveluihimme.

Olipa sinulla iso tai pieni tuotantotekninen ongelma, me ratkaisemme sen. Ota yhteyttä +358 9 388 2050 ja kerro tarpeesi. Luodaan yhdessä tehokkaampaa tulevaisuutta.