Skip to content

Puhdastilatuotteiden suunnittelu: Perusperiaatteet puhtauden ja turvallisuuden varmistamiseen

Kärry

Puhdastilatuotteiden suunnittelu on tärkeä ja välttämätön prosessi monilla teollisuudenaloilla, kuten lääketieteellisessä, elintarvike- ja elektroniikkateollisuudessa. Näillä aloilla vaaditaan erityisen puhtaita ja kontrolloituja olosuhteita, jotta tuotteiden laatu, turvallisuus ja suorituskyky voidaan varmistaa GMP ja FDA -vaatimukset täyttäen. Puhdastilatuotteiden suunnittelussa on useita keskeisiä näkökohtia, jotka on otettava huomioon. Seuraavassa perehdytään muutamaan tärkeimpään.

Ensinnäkin, puhtausluokitus määrittää suunnitteluprosessin perustan. Puhtausluokitus kuvaa puhdastilan ilman puhtautta tiettyjen hiukkaskokojen osalta. Puhtausluokka määrittää vaaditun suodatuksen tason, ja se voi vaihdella teollisuudenalasta riippuen. Suunnittelussa on tärkeää ymmärtää puhtausluokan vaatimukset ja varmistaa, että suunnitellut tuotteet täyttävät nämä vaatimukset.

Toiseksi, materiaalivalinnalla on merkittävä rooli puhdastilatuotteiden suunnittelussa. On tärkeää valita materiaalit, jotka ovat yhteensopivia puhtaiden ympäristöjen kanssa ja jotka eivät vapauta epäpuhtauksia tai hiukkasia ympäröivään ilmaan tai tuotteeseen. Esimerkiksi ruostumaton teräs ja tietyt polymeerit ovat yleisiä materiaalivalintoja, koska ne ovat kestäviä, niistä ei irtoa partikkeleita ja ne ovat helppoja puhdistaa.

Kolmanneksi, suunnittelussa on kiinnitettävä huomiota tuotteiden puhdistettavuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Niiden rakenteet eivät myöskään saa olla puhdistusta haittaavia tai likaa erityisesti kerääviä. Helposti puhdistettavien ja huollettavien puhdastilatuotteiden käyttö ja ylläpito on tehokasta. Helppokäyttöisyyden osalta on tärkeä ottaa huomioon puhdastilassa vaaditava pukeutuminen. Työvälineen käyttäjällä saattaa olla esimerkiksi useat hanskat päällekäin, joka vaikuttaa merkittävästi sorminäppäryyteen.

Ottamalla huomioon nämä kolme perusperiaatetta, on mahdollista suunnitella erittäin laadukkaita tuotteita puhdastiloihin. Meillä Hefmecillä on vankka kokemus puhdastilaympäristössä käytettävien työvälineiden ja nostolaitteiden suunnittelusta. Esimerkkejä ja lisätietoja löydä Puhdastilatuotteet-sivultamme. Toimitamme myös suunnittelemiamme puhdastilatuotteita GMP ja FDA -vaatimukset täyttäen.

Kirjoitti Mika Julin, projekti-insinööri, asiakasvastaava – lääketeollisuus

Viimeisimmät

Seuraa meitä

Tuotteet

Tuotteillamme parannat tuottavuuttasi ja kilpailuetuasi niin tehokkuuden, laadun kuin turvallisuudenkin saralla.

Palvelut

Meillä on talo täynnä tuotantotekniikan osaajia. Tutustu palveluihimme.

Olipa sinulla iso tai pieni tuotantotekninen ongelma, me ratkaisemme sen. Ota yhteyttä +358 9 388 2050 ja kerro tarpeesi. Luodaan yhdessä tehokkaampaa tulevaisuutta.